De lancering van de Galaxy A52 en A72 was een serieuze mid-range flex voor Samsung in 2021. Nadat Chinese merken zoals Xiaomi iets nieuws brachten met ongelooflijke goedkope midrange-telefoons zoals de Redmi Note 10 Pro, leek de oude favoriet Samsung op zijn lauweren te rusten totdat het terugkwam met zijn A-serie.

Een jaar later, hoewel we nog geen A72-opvolger valt te zien, is de A52 5G vervangen door de A53 5G, en er is ook een A33 5G om nog meer waarde hier aan toe te voegen.

De Galaxy A33 5G en Galaxy A53 5G hebben gelijksoortige specificaties zoals vermogen, batterijcapaciteit en opslag. Dat gezegd hebbende, de A53 5G heeft een beter scherm en meer camera’s. Er is ook een speciaal Samsung Galaxy A53 hoesje.

Design

Volgens Samsung staat A voor awesome (geweldig) daarom zijn de Galaxy A33 en A53 verkrijgbaar in Awesome Black, Awesome White, Awesome Blue en Awesome Peach. Dit  betekent dat een licht matte afwerking in zwart, wit, pastel perzik of babyblauw.

Het achterpaneel buigt omhoog om de camera-omlijsting te omlijsten, niet anders dan het ontwerp van de Oppo Find X3 Pro, terwijl de zijkanten hard zijn in een gepolijst plastic frame met een metalen styling.

Uiterlijk

Beide telefoons hebben vrijwel dezelfde schermgrootte: de A33 is 6,4 inch en de A53 is 6,5 inch. Dat betekent dat ze ook gemakkelijk van achteren voor elkaar kunnen worden aangezien. Toch is de vorm net even anders, daarom past het Samsung Galaxy A33 hoesje perfect.

Aan de voorkant is het veel gemakkelijker om de telefoons uit elkaar te houden, met de A53 met een uitgesneden selfiecamera en de A33 met een kleine inkeping. De A53 oogt daardoor net wat high-end. Dat is niet het enige verschil met de schermen van de telefoons – hoewel beide een Full HD + -resolutie hebben, heeft de A53 een hogere verversingssnelheid bij 120 Hz (versus het 90 Hz A33-scherm).

De Galaxy A-serie heeft een classificatie tot IP67 en is op papier waterbestendiger dan sommige vlaggenschepen zoals de OnePlus 10 Pro (momenteel alleen beschikbaar in China) en de Xiaomi 12 Pro. Verdere bescherming komt in de vorm van Gorilla Glass 5-schermen op beide telefoons.

Scherm

Zowel de A33 als de A53 5G hebben Super AMOLED-schermen van respectievelijk 6,4 en 6,5 inch. Ze hebben ook een Full HD-resolutie, dus in vergelijkingen naast elkaar presteren ze met vergelijkbare niveaus van helderheid en kleurreproductie.

Het belangrijkste verschil – behalve de inkeping van de A33 versus de perforatie van de A53, is de verversingssnelheid. De duurdere A53 verhoogt de soepelheid tot een vlaggenschip van 120 Hz, terwijl de A33 de zaken op 90 Hz houdt. Deze zijdezachte snelheden worden gecombineerd met een respectabele 800 nits piekhelderheid, wat de zichtbaarheid zou moeten helpen.

In het echt is het geen wonder dat de AMOLED-schermen allebei de aandacht trekken met hun diepe zwarttinten en levendige kleuren.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *