Als ondernemer is het natuurlijk erg vervelend om met een langdurig zieke medewerker te maken te hebben. Dit komt omdat dit voor de nodige problemen binnen je onderneming kan zorgen. Om te voorkomen dat je hier last van krijgt, kan het handig zijn om een casemanager in te schakelen. Echter weet niet iedereen waar een casemanager voor gebruikt kan worden.

De persoon die ervoor zorgt dat iedereen doet wat hij of zij moet doen

Kort samengevat is een casemanager de persoon die ervoor zorgt dat iedereen doet wat hij of zij moet doen. Echter ligt het nog iets gecompliceerder dan alleen dit. Dit komt omdat een casemanager alleen belangrijk is als het gaat om langdurig verzuim. Zoals veel ondernemers weten, kan verzuim een lastige zaak worden. Vooral als het langer aanhoudt dan gepland is.

De rol van casemanagers is door de jaren heen erg veranderd. Hierdoor hebben veel mensen geen beeld meer van waar een casemanager je mee kan helpen. Een casemanager is vaak iemand die als leidinggevende in is gesteld binnen je organisatie. Dit komt omdat deze het beste overzicht heeft over alle zaken.

Een leidinggevende kan in gesprek gaan met de medewerkers met verzuim. Deze leidinggevende is dan de letterlijke verzuimbegeleider. Gelukkig hebben de meeste verzuimbegeleiders niet te maken met gecompliceerde verzuimzaken. Vooral als het gaat om langdurig verzuim, is de kans aanwezig dat de leidinggevende niet genoeg kennis heeft om casemanager te zijn.

Het is ook mogelijk om hiervoor naar de HR afdeling te stappen. De HR afdeling krijgt vaak veel te maken met verzuimzaken. Echter is het bij speciale verzuimzaken belangrijk om te kijken naar een specialist die verstand heeft van de verzuim. Zonder specialist is de kans namelijk groot dat de verzuim zaak niet goed aangepakt wordt.

Een casemanager.
Een casemanager.

Een onafhankelijke specialist

Op het moment dat je op zoek bent naar een specialist die je kan helpen met de verzuim zaak, kun je het beste kiezen voor een onafhankelijke specialist. Dit komt omdat een onafhankelijke specialist de beste kijk heeft op dit soort zaken. Dit wordt ook wel een externe casemanager genoemd. Het is altijd het beste om te kiezen voor een externe casemanager bij langdurig verzuim.

Hierbij kun je goed kiezen voor een onafhankelijke specialist van ADXpert. Dit heeft er vooral mee te maken dat deze expertise hebben in de juiste onderwerpen als het gaat om verzuim. Zo is het belangrijk om een specialist met expertise in 3e spoor traject te hebben. Hierdoor weet je zeker dat alles op de juiste manier aangepakt kan worden.

Het doel van een casemanager is het re-integreren van de zieke medewerker. Vooral als er sprake is van langdurig verzuim wordt er veel voor gekozen om een externe casemanager te hebben die de medewerker helpt met het weer gaan werken en het eerste punt is waar de medewerker naar toe kan gaan voor vragen. Een externe casemanager kan vaak ook helpen als hulp voor de bedrijfsarts. Op die manier kan er nauw samengewerkt worden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *