Wat is de rol en het belang van de manager in een onderneming?

De groei van een onderneming hangt af van specifieke strategieën van elke sector en organisatie in de stroom van taken. In deze context komt de manager in het spel.

Er zijn verschillende soorten managers, met specifieke functies voor elk van hen. Wat zij echter gemeen hebben, is dat de manager de verantwoordelijke is voor specifieke sectoren of afdelingen van een onderneming. Hun functie is het plannen, organiseren, controleren en adviseren van de menselijke hulpbronnen en de operationele gebieden van hun team, het uitstippelen van strategieën, het vaststellen van doelstellingen, naast andere taken in verband met hun sector.

Soorten managers

Administratief manager

Professional verantwoordelijk voor het onderhouden van de operationele processen van het bedrijf, het coördineren van administratieve acties die de doelstellingen van het bedrijf bereiken.

Financieel Manager

Professioneel verantwoordelijk voor het beheer van de cashflow, het beheer van de belastingen, de controle van de crediteuren en debiteuren, de controle van de financiële investeringen, naast andere financiële transacties om de financiële resultaten van de onderneming te verbeteren.

Commercieel Manager

Professional verantwoordelijk voor het managen van het sales team en het ontwikkelen van strategieën om de verkoop van een bedrijf te stimuleren. Bovendien bepaalt hij of zij het werkkapitaal dat nodig is om de activiteiten in stand te houden en analyseert hij of zij klanten en concurrenten.

Productiemanager

Professional verantwoordelijk voor het toezicht op de naleving van de productie doelstellingen binnen de kwaliteitsnormen, naast het beheer van de afdeling kosten en eisen voor arbeid, materialen en eindproducten inventaris.

Meeting
Meeting met werknemers.

Het belang van de manager

De ontwikkeling van een onderneming hangt af van de uitvoering van projecten, wat niet altijd een gemakkelijke taak is om door een ondernemer te worden georganiseerd en gedelegeerd.

Ondanks de terughoudendheid bij het decentraliseren van activiteiten, is het belangrijk dat de ondernemer de noodzaak van een andere persoon voor deze dienst erkent. In dit geval is de ideale persoon de manager.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *