3 stappen om manager te worden

Als je zich in een fase van jouw carrière bevindt waarin je op zoek bent naar meer verantwoordelijkheid, professionele projectie en zelfs een hoger salaris, dan is het tijd om manager of area manager te worden. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van het werk van de mensen die rechtstreeks met je samenwerken en de projecten die betrekking hebben op jouw afdeling van het bedrijf.

Maar het is niet gemakkelijk om manager te zijn. Je zult het moeten opnemen tegen andere gekwalificeerde kandidaten en werknemers om deze positie te krijgen.

1. Communiceer jouw ambities

Als je van plan bent de volgende manager te worden, zwijg er dan niet over! Het is belangrijk om met de juiste mensen te communiceren over je ambitie, zodat zij je helpen om te komen waar je wilt zijn. Werk samen met jouw huidige baas of manager zodat je de nodige vaardigheden kunt ontwikkelen die je nodig hebt om deze overgang te maken.

Ambition
Een doel voor ogen hebben.

2. Versterk jouw vaardigheden

Als manager hebt je minder vrije tijd, meer gezag, meer leiderschap en een heleboel andere eisen. Het is dus van belang jouw vaardigheden te versterken om er zeker van te zijn dat je bent voorbereid op wat je op het punt staat te gaan doen. Praat met mensen die boven je staan, doe onderzoek, lees interessante artikelen, vergroot jouw kennis van jouw vakgebied en blijf op de hoogte van trends in jouw beroep.

3. Toon jouw waarde

Het is belangrijk om jouw ambitie om te zetten in directe actie. Als je vindt dat je nog moet laten zien wat je waard bent en hoe belangrijk je bent en was voor het bedrijf, bel dan een vergadering. Geef een presentatie met jouw bijdragen aan jouw chef en wie er verder nog op de vergadering aanwezig mag zijn.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *