Hoeveel je kunt lenen als ondernemer kan moeilijk te berekenen zijn. Het beste kun je hier dan ook altijd advies over inwinnen bij een expert. Toch zijn er verschillende manieren om makkelijk een zakelijke hypotheek berekenen te doen. We gaan je vertellen hoe! 

Een zakelijke hypotheek

Een zakelijke hypotheek overweeg je als je een pand wilt kopen of een verbouwing van je bedrijfspand wilt financieren. In de meeste gevallen is dit een bedrijfshypotheek van 25 jaar of voor verbouwingen meestal met een looptijd van 10 jaar. Op deze manier kun je alsnog je bedrijfspand aanschaffen of verbouwen, zonder dat je dat geld zelf op je rekening hebt staan. 

Er zijn veel verschillende soorten bedrijfshypotheken beschikbaar. Dit is dan ook vaak een op maat gemaakt advies, want iedere ondernemer is anders. Toch kan het wel zo fijn zijn om voordat je een serieus adviesgesprek aan gaat, een berekening kunt maken van hoeveel je kunt lenen. Een zakelijk hypotheek berekenen kun je op verschillende manier doen of laten doen. 

Het berekenen van je bedrijfshypotheek

Er zijn online verschillende rekentools te vinden waarmee je je mogelijke zakelijke hypotheek berekenen kunt. Dit zijn vaak tools die worden aangeboden door de bank of andere hypotheekverstrekkers. Je kunt na het berekenen dan ook vaak direct een adviesgesprek met ze inplannen. 

Wanneer je een berekening hebt gemaakt op een site, dan is het daarna altijd nog aan te raden om een adviesgesprek in te plannen. Het online berekenen is vaak beperkt en neemt niet alle factoren van je bedrijf mee in de overweging. Zo kan het zijn dat jij nu veel hogere huur kunt dragen, dan dat de hypotheek zal zijn. Dit zijn dingen die je niet kunt invullen tijdens het online berekenen. 

Zakelijke hypotheek berekenen

Advies op maat

Als je er serieus over nadenkt om een bedrijfshypotheek af te sluiten is een adviesgesprek altijd aangeraden. Er is vaak veel meer mogelijk dan dat je denkt. Wanneer je een adviesgesprek hebt met een hypotheekverstrekker, dan komt er vaak naar voren dat jij veel meer kunt lenen dan dat je denkt. 

Er wordt dan ook naar andere factoren gekeken en er wordt echt een advies op maat gemaakt. Elke ondernemer en elk bedrijf is anders en er bestaat in veel gevallen dan ook geen standaard rekensom voor. Pas wanneer je in gesprek gaat met een adviseur zul je erachter kunnen komen wat het specifieke bedrag is. Een zakelijke hypotheek berekenen online kan dan alleen vooraf een goede indicatie geven. 

Tip: Bedrijfshypotheek.nl

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *