Voor veel mensen zijn de werkzaamheden van een manager maar vaag. Managers werken bij organisaties waar uitvoerende taken worden uitgevoerd. De manager geeft leiding aan de werknemer of werknemers welke deze uitvoerende taken uitvoeren. De werkzaamheden van managers kunnen erg verschillen van elkaar. Alles hangt af van het type organisatie en ook de hoeveelheid mensen welke er werken. Wel zijn er een aantal vaste taken welke iedere manager tot zijn werkzaamheden kan rekenen.

Wat voor werkzaamheden doet een manager precies?

De volgende taken zal iedere manager in zijn takenpakket hebben zitten.

Plannen

Een belangrijke taak van een manager is het plannen. Plannen is belangrijk om de doelen van een organisatie te bereiken. Door te plannen organiseert en coördineert de manager ook de taakverdeling van de werknemers waar hij leiding over geeft.

Organiseren

Managers zijn ook verantwoordelijk voor de taakverdeling over het uitvoerende personeel. De manager organiseert wie er samen werken en welke taken iedereen moet uitvoeren. Werknemers moeten aan het werk worden gezet en aan het werk worden gehouden. Een manager geeft hier sturing aan.

Wat zijn jouw werkzaamheden als manager?

Leiding geven

Leiding geven is misschien wel de moeilijkste taak van de werkzaamheden van een manager. Als manager is het belangrijk om sturing te geven aan de uit te voeren werkzaamheden. Belangrijk is om goed te communiceren maar ook om werknemers te motiveren.

Monitoren

Gestelde doelen moeten in de gaten worden gehouden. Het is belangrijk om dan ook de werkzaamheden van het uitvoerend personeel te controleren. Waar nodig kan de manager het uitvoerende personeel bijsturen.

Naast de sociale vaardigheden zijn ook technische vaardigheden belangrijk. Ook moet een manager conceptueel kunnen denken.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *