De titel van dit artikel is de rol van een manager. Wanneer wordt de titel manager gebruikt? Over welk type manager hebben we het hier?

Wat is een manager

De titel manager wordt gebruikt voor iemand die binnen een organisatie leiding geeft aan mensen of verantwoordelijk is voor producten, projecten, middelen of markten. In het vervolg van dit artikel concentreren we ons op leidinggeven.

Welke rollen

In plaats van alles onder de noemer van een enkele rol te brengen, kunnen we dat ook opsplitsen. We zullen het in het vervolg hier hebben over de leidinggevende rollen van een manager. Daarvoor hebben we een bepaalde indeling gekozen. Andere zijn ook mogelijk.

Plannen

De rol van de planner. De manager plant de activiteiten van de afdeling waar die leiding aan geeft, met als einddoel dat die afdeling de doelen bereikt die door de hogere leiding zijn gesteld.

Organiseren

De rol van organisator. Uitgaande van de planning wijst de manager taken en verantwoordelijk toe aan de medewerkers van die afdeling.

Office
Vergaderruimte in een kantoor.

Leidinggeven

De rol van leidinggever. Leidinggeven is een continue taak, waarbij de manager ervoor zorgt dat de medewerkers in staat worden gesteld om hun taken en verantwoordelijk daadwerkelijk uit te voeren, en eventueel bijstuurt en hulp verleent. Het gaat ook om de samenwerking tussen medewerkers, die iets gezamenlijk moeten realiseren.

Controleren

De rol van de controleur. Controleren op de nakoming van de afspraken. Ondervinden medewerkers daarbij obstakels? Heeft iedere medewerker de capaciteit om diens taken uit te voeren en de verantwoordelijkheden op zich te nemen?

Wil je weten wat de werkzaamheden zijn van een manager? Dat kan je lezen in deze blog.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *