Dit artikel gaat over de kwaliteiten die van een manager een goede manager maken. We praten hier over manager die leiding geeft. Een goede manager is van groot belang. In de praktijk blijkt namelijk dat werknemers nog wel eens niet een bedrijf verlaten, maar de manager. We zullen hier een aantal voorname kwaliteiten kort bespreken.

Een goede trainer

Een manager dient medewerkers de kans te geven om te leren en dus niet altijd een probleem voor hen op te lossen. Als een medewerker niet van het probleem leert, dan zal die dat ook de volgende keer niet kunnen oplossen. Dat geeft frustratie.

Geen micromanager

Een micromanager wil alle besluiten zelf nemen. Die bemoeit zich ook met de besluiten die een werknemer heel goed kan nemen. Een manager dient zich te richten op de grote lijnen en zich niet bezighouden met allerlei details.

kwaliteiten manager
Ken jij de kwaliteiten van een manager?

Bouwt een team

De manager bouwt een team op. Mensen in het team voelen zich daarin op hun gemak en zijn bereid zich te ontwikkelen, en het vertrouwen hebben om vragen te stellen en ideeën naar voren te brengen.

Kent de capaciteiten

De manager kent de capaciteiten van de medewerkers en motiveert ze om naar hun potentie te presteren. Dit komt de medewerker en de afdeling ten goede.

Goede communicator

De manager deelt de informatie die kan worden gedeeld met de medewerkers en zorgt voor transparantheid. De manager geeft complimenten aan medewerkers, waar die verdiend zijn. De manager luistert goed naar de medewerkers en neemt ze serieus.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *