Waar mensen binnen een organisatie samenwerken, daar is ook een manager nodig. Over deze functie zijn honderden boeken geschreven, maar wat is nou de definitie van een goede manager?

De manager en het doel

Je krijgt als manager een opdracht. Er wordt een doel gesteld en dat dien je te bereiken. Daarnaast is het mogelijk dat je dat doel binnen een bepaalde periode moet bereiken. Houd dat doel altijd in het oog. Als manager kun je worden opgeslokt door dagelijkse beslommeringen, waardoor het doel op de achtergrond raakt. Blijf je daarom bij elke kwestie en beslissing afvragen of deze het doel dient.

goede manager
Ben jij een goede manager?

De manager en de werkvloer

Als manager moet je binding hebben met de mensen op de werkvloer. Hoe en of een doel bereikt wordt, ligt grotendeels aan die mensen. Jij bent degene die signaleert wanneer iemand slecht functioneert en jij bent degene die ziet wanneer iemand met tegenzin op het werk komt. Grijp dan in, want zulke kwesties lossen zich niet vanzelf op. Ga met elkaar in gesprek en zoek naar een goede oplossing.

De manager en kritiek

Wees kritisch ten aanzien van jezelf en sta open voor kritiek van anderen. Managers die kritiek negeren en menen dat ze alles onder controle hebben, verliezen de realiteit uit het oog. Dit kan funest zijn voor de sfeer en de verhoudingen binnen een organisatie. Analyseer daarom jouw eigen functioneren en betrek daar iemand bij. Zo haal je het beste uit jezelf.

De manager gedefinieerd

Dus wat is de definitie van een goede manager? Dat is een moeilijke, maar op basis van het bovenstaande kunnen we dit stellen:

Tobias

Een manager is iemand die ervoor zorgt dat de gestelde doelen worden bereikt door gemotiveerde mensen, die maximaal presteren.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *