Voor elk bedrijf is het van optimaal belang dat de statistieken, cijfers of indicatoren worden gemonitord. Wanneer je dit niet doet ben je namelijk zo goed als blindelings aan het opereren en weet je niet hoe de prestaties zijn en waar je deze eventueel zou kunnen verbeteren. Het monitoren van de statistieken is dus een essentieel aspect binnen een bedrijf. Een KPI-dashboard kan jou als bedrijf zijnde erg goed ondersteunen en dan ook veel werk uit handen nemen. In deze tekst lees je meer over KPI’s en wat de voordelen hiervan zijn.

 

Wat is een KPI eigenlijk?

Het is begrijpelijk als je je afvraagt wat een KPI nou precies is. KPI is een afkorting dat staat voor key performance indicators. Doormiddel van deze KPI’S kunnen bedrijven eenvoudig de prestaties monitoren. Denk hierbij aan de statistieken, cijfers of indicatoren binnen bedrijf. Zonder een KPI is het erg lastig om de data exact te monitoren. Dit komt doordat er namelijk allerlei data via verschillende programma’s een bedrijf binnenkomt waardoor dit erg chaotisch wordt. Een KPI-koppeling zorgt er dus voor dat alle data op een scherm wordt weergegeven. Dit neemt natuurlijk erg veel tijd weg waardoor het ook minder geld kost voor een bedrijf. Kortom heeft het hebben van een KPI-koppeling dus alleen maar voordelen voor een bedrijf. Via power bi exact kun je meer info vinden over deze KPI’S en lees je precies hoe dit allemaal in elkaar zit.

 

De data koppelen met het KPI-dashboard

Wanneer je gebruikt maakt van bekende programma’s kun je over het algemeen de data erg eenvoudig koppelen met het KPI-dashboard. Dit komt omdat er meestal directe koppelingen bestaan met bekende marketing platforms. Wanneer je een wat minder bekend programma gebruikt, of een programma waar geen koppeling van bekend is, kun je deze handmatig koppelen. Dit kun je doen doormiddel van Google sheets of Excel. Wanneer je hier niet uitkomt of het lastig vindt om dit op de juiste manier in te stellen kun je altijd contact opnemen met kpisolutions. Zij hebben al talloze bedrijven geholpen met het instellen van de juiste koppelingen.

 

KPI-dashboard

Wanneer alles op de juiste manier is ingesteld kun je alle data in één oogopslag terugvinden in het KPI-dashboard. Door dit dashboard bespaar je enorm veel tijd, vooral wanneer je bedrijf erg veel data omzet. Je hoeft namelijk niet meer alle data los te verzamelen en door te nemen, maar kunt nu in één dashboard alles zien. Wel is het erg belangrijk dat je beschikt over juiste data zodat je hier geen fouten mee kunt maken.

 

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *