Een goede werksfeer kan wonderen doen voor de productiviteit van de werknemers. Daarnaast kan het ook het ziekteverzuim verminderen. Redenen genoeg om te zorgen voor een goede werksfeer. Om je hierbij op weg te helpen vind je hier een aantal tips voor het verbeteren van de werksfeer.

Stel gezamenlijke doelen

De eerste tip voor een goede werksfeer is het stellen van gezamenlijke doelen. Door deze doelen te stellen krijgen werknemers het gevoel erbij te horen en bezig te zijn voor een groter goed. Zonder duidelijke doelen kan het werk al snel saai en uitzichtloos lijken. Ook op individueel niveau is het belangrijk dat werknemers worden uitgedaagd en duidelijke doelen hebben waar zij naar toe kunnen werken. Hebben ze de doelen behaald? Stel dan nieuwe doelen. Zorg er wel voor dat de doelen haalbaar zijn. Stel dus geen onrealistische doelen. Dit zorgt alleen maar voor minder motivatie bij de werknemer en een mindere sfeer.

Hoe is de werksfeer bij jou op het werk?

Motiveer elkaar en zorg voor een open sfeer

Door elkaar te motiveren op de werkvloer zal je zien dat de sfeer enorm zal verbeteren. Met motiveren op de werkvloer bedoelen we onder andere complimenten geven als iemand iets goeds heeft gedaan. Dit kan voor een boost aan zelfvertrouwen zorgen bij de werknemers. Zorg er wel voor dat de het een oprecht en welgemeend compliment is. Een open sfeer is ook belangrijk. Als mensen met vragen zitten op de werkvloer moeten ze die zonder moeite en zonder zich te schamen kunnen stellen.

Open communicatie

Open communicatie is een belangrijk onderdeel van een open sfeer.

Tobias

Wees ten allel tijden open en eerlijk tegenover werknemers en geef het goede voorbeeld. Speel altijd open kaart. Hierdoor zal er veel vertrouwen zijn op de werkvloer, wat de werksfeer zeer ten goede komt.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *