Voor ieder bedrijf is het belangrijk om inzicht te hebben in de vorderingen van de organisatie. De een doet dit in een Excel bestandje en de ander gebruikt er een programma voor. Om de KPI’s van je bedrijf op een makkelijke manier in de gaten te kunne houden, is het gebruik van Microsoft power BI erg fijn. Hier kun je alle rapportages, dashboards en andere vorderingen meten. Hieronder lees je meer over Power BI en KPI’s. 

Wat is KPI en wat kun je ermee doen?

KPI staat voor Key Performance Indicator. In het Nederlands betekent dit kritieke prestatie indicatoren. Hiermee kun je de prestaties van je bedrijf of organisatie monitoren, verbeteren en analyseren. Je kunt hiervoor een programma downloaden. Dit programma heet Power bi exact. Het is onderdeel van Microsoft en wordt gebruikt door Business Intelligence specialisten om inzicht te krijgen in je bedrijf. Daarnaast weten zij alles over het gebruik van KPI’s, Power bi en andere bijbehorende programma’s. 

Exact online

Power bi exact online helpt je bedrijf vorderingen en prestaties in de gaten te houden. Ze kunnen precies meten hoe groot de prestaties zijn, welke campagnes het beste presteren en of het een haalbare doelstelling is. Daarnaast kunnen ze je helpen je bedrijf te laten groeien en hoe je dit sneller kunt doen. Met Exact Online kun je financiële inzichten krijgen door middel van een makkelijk template of grafiek.

power bi afas
Houdt de KPI’s van je bedrijf eenvoudig bij

AFAS software koppelen

Naast de power BI Exact Online heb je ook power bi afas. Met power bi afas kun je de AFAS software koppelen aan je power bi exact. Je kunt er je eigen rapportages en dashboards mee creëren. Door de afas bi te connecten aan je power bi exact hoef je niks handmatig in te voeren en kun je snel en makkelijk zelf rapportages maken. Met dit programma kun je makkelijk verschillende analyses maken, hieronder staan een aantal voorbeelden:

  • Productiviteit
  • Crediteuren en debiteuren
  • Liquiditeitsprognoses
  • Abonnement waarde en verloop
  • Omzet vorig jaar en dit jaar

Alle data die AFAS beschikbaar stelt in power bi, kan de power bi connector ook data delen met andere apps. Die kun je vervolgens in een datawarehouse zien. 

 

Met deze tools en opties kun je op verschillende manieren overzicht krijgen in je bedrijf. Vervolgens kun je hiernaar handelen en zorgen dat je bedrijf sneller, beter en groter wordt. Power BI Exact Online connector heeft eindeloze mogelijkheden. Zo kun je ook verschillende databronnen tegenover elkaar zetten en deze met elkaar vergelijken.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *