De termen administratie en boekhouding worden nogal eens door elkaar heen gebruikt. Maar eigenlijk is de boekhouding een onderdeel van de administratie. De boekhouding, waarbij men zich concentreert op de financiële cijfers, wordt vaker uitbesteed dan de hele administratie, maar hier praten we dus over het laatste. Dat omvat ook informatie om je bedrijf goed te kunnen laten functioneren.

Waarom administratie uitbesteden

Een bedrijf van voldoende omvang kan ertoe besluiten de administratie zelf te doen. Maar een klein bedrijfje kan daarvoor vaak geen fulltime persoon in dienst nemen. Iemand zou de administratie erbij kunnen doen, naast andere taken. Maar een administratie bijhouden, waarbij aan allerlei wettelijke verplichtingen moet worden voldaan, eist voldoende kennis op dat gebied. Bovendien is dat gebied continue in beweging. Het uitbesteden is daarom te overwegen. Dan kan het bedrijf, als je een zzp-er bent dan alleen jij persoonlijk, met de kernactiviteit(en) bezighouden. Als je dat goed wilt doen, kost je dat veel tijd, inclusief je kennis op je vakgebied op peil houden.

Uitbesteden administratie
Start vandaag met het uitbesteden van jouw administratie

Hoe administratie uitbesteden

Het is een goede zaak om voor uitbesteding administratiekantoren met elkaar te vergelijken, zoals je dat ook met andere leveranciers doet. Laten ze je maar vertellen wat ze voor je kunnen doen, hoe ze te werk gaan en wat hun kosten zijn. Hoe zijn ze geautomatiseerd. Hoe lever je ze de facturen en dergelijk aan. Wanneer kun je ze bereiken om advies te vragen. Welke kosten brengen ze je allemaal in rekening. Je zou informatie kunnen opvragen bij andere bedrijven over bepaalde administratiekantoren, die je op het oog hebt om eventueel te gebruiken.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *